IQTISODIY ISLOHOTLAR FAROVON KELAJAK GAROVI - Isoqova Maxliyo (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohotlarning jamiyat farovonligini ta’minlashdagi muhim rolini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda mamlakatning barqaror iqtisodiy o‘sishga erishish yo‘lidagi institutsional va tarkibiy o‘zgarishlar ko‘rib chiqiladi [1]. Asosiy e’tibor bozor mexanizmlarini mustahkamlash, kichik va o‘rta biznesni qo‘llab-quvvatlash hamda aholi turmush darajasini oshirishga qaratilgan davlat siyosatiga qaratilgan [2]. Maqolada islohotlarning aholi daromadlariga, bandlik darajasiga va ijtimoiy himoya tizimining samaradorligiga ta’siri baholanadi [3]. Xulosa qilib aytganda, iqtisodiy islohotlar — bu farovon va adolatli jamiyat qurishning asosiy garovidir [4].