DARS JARAYONIDA INTIZOMNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Layloxon Rejapova (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada dars jarayonida oʻquvchilar intizomining shakllanishiga taʼsir qiluvchi psixologik omillar tahlil qilingan. Oʻquvchining individual psixologik xususiyatlari, motivatsiyasi, sinfning psixologik iqlimi, oilaviy omillar hamda oʻqituvchi-oʻquvchi munosabatlarining intizomga taʼsiri yoritilgan. Shuningdek, intizom buzilishining asosiy sabablari va ularni bartaraf etish boʻyicha profilaktik hamda korreksion yondashuvlar ilmiy-amaliy nuqtai nazardan asoslab berilgan. Maktab psixologining dars intizomini shakllantirishdagi vazifalari ham keng koʻlamda ochib berilgan.