SUN’IY INTELLEKTDA DSM-USULINING QO’LLANILISH TAHLILI - Hamroyev A.Sh. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada sun’iy intellekt sohasida keng qo‘llanilayotgan DSM-usulining asosiy tushunchalari, mantiqiy qoidalari va ishlash mexanizmlari tahlil qilinadi. DSM-tizimining arxitekturasi, induksiya, analogiya va abduktsiyaga asoslangan mulohaza yuritish jarayonlari yoritiladi. Shuningdek, DSM-usuli bilan rasmiy kontseptsiya tahlili o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik muhokama qilinadi. Maqolada DSM-tizimlarining soddalashtirilgan talqini berilib, ularni dasturiy jihatdan amalga oshirish bilan shug‘ullanuvchi tadqiqotchilar va ishlab chiquvchilar uchun amaliy tavsiyalar taklif etiladi.