NARXNING MOHIYATI VA SHAKLLANISH XUSUSIYATLARI - Eshonorova Marvarid; Urinbayeva Yulduz Pirnazarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada narxning iqtisodiy mohiyati hamda uning shakllanish jarayoniga ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Narx bozor iqtisodiyotining muhim kategoriyasi sifatida talab va taklif o‘zaro ta’siri natijasida shakllanishi, resurslarni taqsimlash va ishlab chiqaruvchilar hamda iste’molchilar manfaatlarini muvozanatlashdagi roli yoritiladi. Tadqiqotda narx shakllanishining nazariy asoslari, uning bozor mexanizmidagi funksiyalari hamda zamonaviy iqtisodiy sharoitlarda narxga ta’sir etuvchi omillar ko‘rib chiqiladi. Maqola narx shakllanish jarayonini chuqur tushunish va iqtisodiy qarorlar qabul qilishda undan samarali foydalanish imkoniyatlarini ochib berishga qaratilgan.