2020-2025 YILARDA INKLYUZIV TALIMNI RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI YO`L XARITASI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Sodiqova E'tibor G'ulomjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekiston Respublikasida 2020–2025 yillarda inklyuziv ta’limni rivojlantirish konsepsiyasi va uni bosqichma-bosqich amalga oshirish bo‘yicha “yo‘l xaritasi”ning maqsadlari, vazifalari va indikatorlari tahlil qilinadi. Normativ-huquqiy baza (PQ-4860, VMQ-638), maqsadli ko‘rsatkichlar, maktabgacha va umumiy o‘rta ta’limda bosqichli joriy etish mexanizmlari hamda xalqaro tashkilotlar (UNICEF) tomonidan bildirilgan baholar asosida mavjud natijalar, muammolar va tavsiyalar yoritiladi. Aralash metodlar (normativ tahlil, hujjat kontent- tahlili, mavzuga doir ilmiy ishlar ko‘rib chiqilishi) qo‘llanib, 2020–2025 davrida amalga oshirilgan ishlarning konseptual va amaliy jihatlari yoritildi.