BO’LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINI KRETIK HAMDA MUSTAQIL ISHLASHGA O‘RGATISH METODIKASI - Abdiyeva Qo'ysintosh; Rashidova Nasiba (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini tanqidiy fikrlash va mustaqil ishlashga o‘rgatish metodikasi ustida chuqur tadqiqotlar olib borish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda alohida ahamiyatga ega. Hozirgi zamon ta’lim tizimida o‘qituvchi nafaqat bilim beruvchi, balki o‘quvchilarning har tomonlama rivojlanishiga xizmat qiluvchi yetakchi sifatida qaraladi. Shu sababli bosqichma- bosqich shakllantirilayotgan pedagogik jarayonlarda boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish va mustaqil ishlashga o‘rgatish muhimdir.