INKLYUZIV TALIM JARAYONIDA PEDAGOGIK VA AXBOROT- KOMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Yunusova Nigora Bahodir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’lim zamonaviy ta’lim tizimlarining asosiy tamoyillaridan biri bo‘lib, har bir bolaning teng huquqli o‘qish va rivojlanish imkoniyatlarini ta’minlashga qaratilgan. Bu yondashuvda asosan nogironligi bo‘lgan, o‘ziga xos ta’limiy ehtiyojlarga ega bo‘lgan bolalarga yuqori sifatli ta’lim berish ko‘zda tutiladi. Pedagogik va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining inklyuziv ta’limda o‘rni juda muhim, chunki ular ta’lim jarayonlarini har tomonlama qo‘llab- quvvatlash, individual yondashuvni amalga oshirish va har bir o‘quvchining o‘z imkoniyatlariga mos tarzda bilim olishini ta’minlash imkonini beradi.