INKLYUZIV TAʼLIM TIZIMI TAJRIBA- SINOV TARIQASIDA ALOHIDA TAʼLIM MUASSASALARINING FAOLIYATIGA JORIY QILISH. - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi.; Mahmudova Mohira Bahodir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’lim tizimini sinov tariqasida alohida ta’lim muassasalarining faoliyatiga joriy qilish mamlakat ta’lim sohasida amalga oshirilayotgan muhim islohotlardan biri hisoblanadi. Ushbu yondashuv ta’lim tizimida har xil imkoniyatlarga ega bo‘lgan shaxslarni bir maqsad yo‘lida birlashtirish, ularning o‘zaro teng huquqliligini ta’minlash, jamiyatdagi ijtimoiy integratsiyani kuchaytirish imkonini beradi. Sinov tariqasida inklyuziv ta’limning joriy qilinishi ta’lim muassasalari uchun yangi pedagogik va tashkiliy tajribalar orttirish, mavjud muammolar va ularning yechimlarini o‘rganish, shuningdek, davlat siyosatini amaliyotga tatbiq etishda samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi.