SUN’IY INTELLEKTGA BO‘LGAN ISHONCH: INSON PSIXOLOGIYASI VA JAMIYAT ONGIDA SHAKLLANISH JARAYONI - Jo’rayeva Kaniza Akbarali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada sun’iy intellektga (AI) inson ishonchining psixologik va ijtimoiy omillari chuqur tahlil qilinadi. Inson ongi, emotsional reaktsiyalar va ijtimoiy stereotiplar orqali texnologiyalarga nisbatan ishonchning shakllanishi ochib beriladi. Jamiyatda AI bilan bog‘liq xavotirlar, ishonch inqirozi, va madaniy omillar asosida shakllanayotgan global tendensiyalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi qaror qabul qilish tizimlariga nisbatan jamiyatda qanday psixososial reaktsiyalar yuzaga kelayotgani tahlil etiladi.