O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI PREZIDENTINING HUQUQIY MAQOMI, UNING DAVLAT BOSHQARUVIDAGI TUTGAN O’RNI - Ibrohimov Adhamjon Ibrohim o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Quyidagi maqolada O’zbekiston Respublikasi davlat boshlig’I bo’lmish prezident va uning faoliyatiga doir muhim ma’lumotlar haqida so’z yuritiladi.Shuningdek, davlat boshlig’ining barcha vakolatlari va uning o’z lavozimiga kirishish bosqichlari milliy qonunchiligimizdagi normalar orqali keng muhokama qilinadi. Maqolada mamlakatimiz Prezidentining huquq va majburiyatlari bilan ilg’or yevropa mamlakatlari prezidentlarining vakolatlari taqqoslanadi hamda ijobiy va salbiy jihatlar yoritib beriladi.