TOʻPLAM, TOʻPLAMNING QISMI VA TOʻPLAM TUSHUNCHASI - Tojiboyeva Zarifa; Isakova G.K (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada matematikaning asosiy tushunchalaridan biri boʻlgan toʻplamning taʼrifi, uning elementlari va berilish usullari atroflicha koʻrib chiqiladi. Shuningdek, toʻplamlar orasidagi muhim munosabatlardan biri boʻlgan toʻplamning qismi (osttoʻplam) tushunchasi va uning xususiyatlari yoritiladi. Maqola, toʻplamlar nazariyasining zamonaviy matematika, informatika va mantiqdagi fundamental ahamiyatini taʼkidlagan holda, ushbu asosiy tushunchalarni nazariy jihatdan oʻrganadi. Maqsad, ushbu tushunchalarni sodda va tushunarli tarzda bayon etish hamda ularning amaliy qoʻllanilishiga qisqacha toʻxtalib oʻtishdir.