TURKIY XALQLAR OG‘ZAKI IJODIDA ILON-AYOL OBRAZI VA UNING ZAMONAVIY O‘ZBEK ADABIYOTIGA TRANSFORMATSIYASI - Fayzullayeva Ra’no G‘ayratovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada turkiy xalqlar og‘zaki ijodi namunalari(mif, afsona, ertak)da uchraydigan ilon-ayol obrazi tahlili, uning badiiy talqinlari, shuningdek semantikasi, matnda bajargan funksiyasi yoritiladi. Bu obrazning zamonaviy o‘zbek adabiyotiga transformatsiyasi va uning yo‘nalishlari Karimberdi To‘ramurod, Hamid Elxon, Usmon Azim ijodi orqali tahlil qilinadi.