GENDER KONSEPTINING FRAZEOLOGIK BIRLIKLARDA IFODALANISHI: TILSHUNOSLIK YONDASHUVI - Muhammadiyeva Maftuna Hamidullayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi frazeologik birliklar tarkibida gender komponentlarining ifodalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Frazeologik birliklarda erkaklik va ayollik konseptlari ko‘pincha ijtimoiy stereotiplar asosida shakllanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, genderga oid frazeologizmlar faqatgina lingvistik emas, balki madaniy, psixologik va tarixiy kontekstda ham yondashuvni talab qiladi.