INGLIZ VA O‘ZBEK LINGVOMADANIYATIDA FRAZEOLOGIZMLARNING GENDER XUSUSIYATLARI - Muhammadiyeva Maftuna Hamidullayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada ingliz va o‘zbek lingvomadaniyatida frazeologik birliklarning gender xususiyatlari tahlil qilinadi. Frazeologizmlar orqali erkak va ayollarga nisbatan ijtimoiy-madaniy stereotiplar qanday shakllanganligi, ularning umumiylik va farqlari ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot qiyosiy tahlil, kognitiv va madaniy yondashuv asosida olib borilgan.