FUQAROLIK ISHLARI BO‘YICHA SUDLARDA VOYAGA YETMAGANLARNING ISHTIROKI: PROTSESSUAL HUQUQIY MAQOMI - Gapparova Nazokat Abdukaxarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada fuqarolik sud ishlarida voyaga еtmagan shaxslarning ishtirok etish masalalari, ularning protsessual maqomi va huquqiy kafolatlari chuqur tahlil qilinadi. Voyaga еtmaganlarning sud jarayonlarida taraf yoki boshqa protsessual shaxs sifatida qatnashish tartibi O‘zbekiston qonunchiligi normalari hamda olimlarning ilmiy asarlaridagi qarashlar asosida yoritiladi. Xususan, voyaga еtmaganlarning protsessual muomala layoqati, ularning huquq va manfaatlarini sudda himoya qilish tartibi, yoshga doir cheklov va imtiyozlar tahlil qilinadi.