BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA KASBIY KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Hasanova Sevinch Norjigit qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda kasbiy kompetensiyani shakllantirish masalalari nazariy-pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda kasbiy kompetensiya tushunchasining mazmuni, tuzilmasi hamda uning bo‘lajak pedagog shaxsini rivojlantirishdagi o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim sharoitida bo‘lajak o‘qituvchilarda kasbiy kompetensiyani shakllantirishga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuvlar, innovatsion ta’lim texnologiyalari va samarali metodlar yoritilgan. Maqolada oliy pedagogik ta’lim jarayonida kasbiy kompetensiyani rivojlantirishning didaktik shart-sharoitlari asoslab berilgan hamda ularning amaliy ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligini takomillashtirish, ularning pedagogik faoliyatga samarali moslashuvini ta’minlashga xizmat qiladi.