SHAXS SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHIGA TA’SIR KO’RSATUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Musoyeva Gulshanda Rajabovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Dunyoga kelgan go‘dak ma’lum vaqtga qadar individ hisoblanadi. Individ biologik turga kiruvchi alohida tirik mavjudotdir. Shaxsning shakillanishida harakat o‘ziga xos omil hisoblanadi. Individda harakatlar reflikslar orqali hosil bo‘lsa, shaxsda bu harakatlar ongli ravishda hosil bo‘lishi ijtimoiy munosabatlar jarayonidagi ishtirokining ro‘y berishi shaxs revojlanishining dastlabki bosqichi sanaladi.