MODULYATSIYA TURLARI VA ULARNING XUSUSIYATLARI - Xusanova Nilufar; Zaxidov Ibroximjon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Fizika sohalaridagi zamonaviy fan yutiqlariga tayangan holda fizika qonuniyatlarini fan va texnikada keng qoʻllaniladi. Radioelektronika qonuniyatlarni oʻrganish hozirgi zamonning dolzarb vazifalaridandir.Ushbu maqolada radioaloqa tizimlarida keng qoʻllaniladigan modulyatsiya jarayonining umumiy tamoyillari, tashuvchi toʻlqin parametrlarining oʻzgarishi va axborotni uzatishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqola radioelektronika asoslarini oʻrganayotgan talabalar uchun nazariy bilimlarni mustahkamlash va ularni amaliy jihatdan qoʻllay olish koʻnikmasini shakllantirishga xizmat qiladi.