HINDISTON VA JANUBIY KOREYA O‘RTASIDAGI IQTISODIY STRATEGIK HAMKORLIKNI TAHLIL QILISH - Ishmuradov Bahodir sunnatovich; Pardayev Xusniddin Jahongir o`g`li (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada 2009-yilda imzolangan Hindiston–Koreya Respublikasi keng qamrovli iqtisodiy hamkorlik shartnomasi (CEPA) iqtisodiy diplomatiya nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Bitim ikki davlat o‘rtasida savdo va investitsion hamkorlikni rivojlantirish, texnologiyalar almashinuvini jadallashtirish hamda iqtisodiy integratsiyani kuchaytirishga qaratilgan bo‘lib, Janubiy Koreyaning “New Southern Policy” va Hindistonning “Look East Policy” strategiyalarini uyg‘unlashtirgan. Maqolada CEPA doirasida savdo hajmi va investitsiyalar dinamikasi, texnologik hamkorlik, shuningdek bitimni amalga oshirish jarayonidagi imkoniyat va cheklovlar tahlil qilinadi hamda CEPA Hindiston–Koreya iqtisodiy aloqalarining muhim institutsional mexanizmi sifatida baholanadi.