MOLIYAVIY SAVODXONLIKNI OSHIRISHDA IJTIMOIY TARMOQLARDAN FOYDALANISHNING INSTITUTSIONAL MEXANIZMLARI - Eshpulatova Muazzam Barnoyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur tezis moliyaviy savodxonlikni oshirishda ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish jarayonining institutsional mexanizmlarini ilmiy jihatdan tahlil qilishga bag‘ishlangan. Raqamli iqtisodiyot sharoitida ijtimoiy tarmoqlar moliyaviy bilim va xatti-harakatlarni shakllantiruvchi muhim axborot muhiti sifatida namoyon bo‘lmoqda. Biroq ushbu platformalardagi moliyaviy axborotning tizimsiz va norasmiy tarqalishi aholining, ayniqsa yoshlarning moliyaviy qarorlariga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Tezisda moliyaviy savodxonlikni oshirishda ijtimoiy tarmoqlardan foydalanishning institutsional asoslarini shakllantirish zarurligi ilmiy jihatdan asoslanadi.