O‘ZBEKISTONDA KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIKNING YAIMDAGI ULUSHI VA IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI: STATISTIK TAHLIL - Niyozmetov Doniyor (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati statistik ko‘rsatkichlar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda 2020–2024 yillar davomida kichik biznesning yalpi ichki mahsulot (YAIM), bandlik, sanoat ishlab chiqarishi va investitsiyalardagi ulushi o‘rganildi. Tahlil natijalari kichik biznesning iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantiruvchi asosiy omillardan biri ekanini, uning YAIMdagi ulushi barqaror o‘sib borayotganini ko‘rsatdi. Shuningdek, kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash siyosatini kuchaytirish mamlakat iqtisodiy barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etishi ilmiy asosda isbotlandi.