5G VA 6G TEXNOLOGIYALARIDA YANGI SERVIS VA XIZMATLAR IMKONIYATLAR - Maxmudov Isroil Abdullayevich; Nomonjonov Doniyorbek Xalimjon o’gli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya 5G va 6G texnologiyalari zamonaviy mobil kommunikatsiya tizimlarining eng ilg‘or avlodi hisoblanadi. Ushbu texnologiyalar yuqori tezlik, past kechikish, keng tarmoqli ulanish va yuqori ishonchlilik kabi imkoniyatlarni ta’minlaydi. 5G tarmoqlari sanoat, transport, sog‘liqni saqlash va multimedia sohalarida yangi servis va xizmatlarni yaratishda asosiy rol o‘ynaydi. Shu bilan birga, 6G texnologiyasi kelajakda sun’iy intellektga asoslangan xizmatlar, keng qamrovli IoT tizimlari, virtual va kengaytirilgan haqiqat (VR/AR) ilovalari, shuningdek, yuqori tezlikli global internet xizmatlarini amalga oshirish imkonini beradi. Ushbu ishda 5G va 6G texnologiyalari tomonidan taqdim etiladigan yangi servislar, ularning afzalliklari, cheklovlari va istiqbollari ko‘rib chiqilgan.