OPTIK TOLANING ASOSIY UZATISH PARAMETRLARI - Xalilov M.M; Nomonjonov Doniyorbek Xalimjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu tezisda optik tolali aloqa tizimlarida axborotni uzatish jarayoniga ta’sir etuvchi asosiy uzatish parametrlari yoritilgan. Optik tolaning so‘nish koeffitsienti, dispersiya, o‘tkazish qobiliyati, signal sifati va uzatish masofasi kabi muhim ko‘rsatkichlar tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu parametrlarning zamonaviy telekommunikatsiya tizimlarida yuqori tezlik va ishonchli aloqa ta’minlashdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.