BUDJET TASHKILOTLARIDA TAFTISH VA TEKSHIRISHNI TASHKILLASHTIRISH MASALALARI - Ismoilov Muhammadqodir Ulug‘bek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada budjet tashkilotlarida taftish va tekshirishni tashkillashtirish masalalari kompleks tarzda o‘rganiladi. Budjet mablag‘laridan maqsadli va samarali foydalanishni ta’minlashda taftish va tekshiruvlarning o‘rni, ularning tashkiliy- huquqiy asoslari hamda amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida budjet tashkilotlarida moliyaviy nazoratning asosiy shakllari, taftish va tekshiruvlar orqali moliyaviy intizomni mustahkamlash imkoniyatlari hamda O‘zbekiston Respublikasida amalda qo‘llanilayotgan nazorat mexanizmlarining samaradorligi baholanadi. Tadqiqot natijalari budjet tashkilotlarida taftish va tekshirish tizimini takomillashtirish, moliyaviy qonunbuzarliklarning oldini olish va davlat moliyaviy resurslaridan oqilona foydalanishni ta’minlash bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar shakllantirishga xizmat qiladi.