DAVLAT MOLIYAVIY NAZORATINING IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDAGI ROLI - Ismoilov Muhammadqodir Ulug‘bek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada davlat moliyaviy nazoratining iqtisodiyotni rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati kompleks tarzda tahlil qilinadi. Davlat moliyaviy nazorati byudjet mablag‘laridan oqilona va samarali foydalanishni ta’minlash, moliyaviy intizomni mustahkamlash hamda korrupsiya va moliyaviy qonunbuzarliklarning oldini olishda muhim institut sifatida qaraladi. Tadqiqot jarayonida davlat moliyaviy nazoratining nazariy asoslari, uning shakllari va mexanizmlari, shuningdek, rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar tajribasi o‘rganildi. Tadqiqot natijalari davlat moliyaviy nazoratining iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, investitsiya muhitini yaxshilash va makroiqtisodiy rivojlanishni jadallashtirishdagi rolini asoslab beradi.