GAT VA MASOFADAN ZONDLASH TEXNOLOGIYALARINI OZUQA EKINLARI MONITORINGIDA TUTGAN O‘RNI - Mahmadaliyev Nuriddin Muxtor o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur tezisda GAT va masofadan zondlash orqali ozuqa ekinlari monitoringini yuritish ishlari batafsil yo’lga qo’yilgan. Maqolada masofadan zondlash va geografik axborot tizimlari texnologiyalaridan foydalanib qishloq xо‘jaligi ekinlarini o‘sishini va vegetatsiyasini kuzatishda indekslardan foydalanish keltirib o‘tilgan. GAT dasturiy ta’minotlari yordamida istalgan mavzuli va web xaritalar yaratish imkoni mavjud.