КУВВАТЛАНТИРУВЧИ ДОРИВОР ЎСИМЛИКЛАРНИНГ ТИББИЁТДАГИ АҲАМИЯТИ - Кодиров Низом Даминович; Кунгратова Муборак Иноятовна; Ражаббоева Эъзоза Хамза кизи; Мухаммадова Зухра Гайратжоновна (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация Мазкур илмий ишда кувватлантирувчи доривор ўсимликларнинг инсон саломатлигини сақлаш ва мустаҳкамлашдаги ўрни атрофлича таҳлил қилинган. Табиий фитопрепаратлар организмнинг умумий тонусини ошириш, иммун тизимини рағбатлантириш ҳамда жисмоний ва ақлий меҳнат қобилиятини яхшилашда муҳим омил ҳисобланади. Мақолада адаптоген хусусиятга эга бўлган доривор ўсимликларнинг биологик фаол моддалари, уларнинг фармакологик таъсири ва тиббиёт амалиётида қўлланилишига алоҳида эътибор қаратилган. Тадқиқот натижалари фитотерапия усулларини профилактика ва реабилитация йўналишларида кенг қўллаш мақсадга мувофиқ эканини кўрсатади.