BOSHLANG’ICH SINFLARDA AQLIY HUJUM METODIDAN FOYDALANISH - Davronova Nilufar Nurali qizi; Rajabov O'rol Mamatovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida aqliy hujum (brainstorming) metodidan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari keng yoritilgan. Aqliy hujum metodining mazmuni, dars jarayonida qo‘llash bosqichlari hamda uning o‘quvchilarning bilish faolligi, mustaqil va ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, aqliy hujum metodi boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining darsga qiziqishini oshirish, muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish va jamoada ishlash malakalarini rivojlantirishda samarali vosita ekanligi asoslab beriladi.