AYOLLAR TOMONIDAN SODIR ETILAYOTGAN JINOYAT VA HUQUQBUZARLIKLAR. - Usmanova Kamila Kamoljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola ayollar tomonidan sodir etilayotgan jinoyat va huquqbuzarliklarning sabablari, ahamiyati, dolzarbligi, oldini olish choralari va ta’sirini tahlil qiladi. Global va O’zbekiston misollariga asoslanib, ijtimoiy-iqtisodiy omillarni ko’rib chiqadi va profilaktika choralari taklif etadi. Maqsad – jamiyatda gender tengligini ta’minlash va jinoyatchilikni kamaytirishga hissa qo’shish.