BOSHQARUVD SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI QO’LLASH VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISHGA TA’SIRI. - SHAKAROVA GULASAL G’AYRATJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Loyihalarni boshqarishda sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalangan holda qaror qabul qilish jarayonini inqilobiy tarzda o’zgartirish muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqot sun’iy intellekt va loyiha boshqarishning turli jihatlari o’rtasidagi munosabatlarni o’rganishga qaratilgan. Maqsad sifatida, 2020 yildan 2024 yilgacha bo’lgan vaqt oralig‘ida tanlangan bir qator ilmiy maqolalar orqali sun’iy intellekt texnologiyalarining loyiha boshqarishidagi qaror qabul qilish jarayoniga ta’sirini o’rganish bo’ladi. Ushbu maqolalar tanqidiy tahlil qilinib, takrorlash va auditoriya jarayonlari uchun ishlatilishi mumkin bo’lgan dalillar chiqarilgan. Olingan natijalar sun’iy intellektning bir qator qo’llanilishi va uning bog’liq jihatlari haqida izchil bir sharhni taqdim etadi. Ushbu natijalar amaliyotchilar va professionallar uchun qarorlarni oson va samarali qabul qilishda yordam beradi. Tadqiqot sun’iy intellekt texnologiyalarining qo’llanilishi haqida ahamiyatli tushunchalar va muhim takliflar keltiradi. Bu esa amaliyotchilar va siyosat ishlab chiqaruvchilar uchun samaradorlikni oshirish va raqobatbardoshlikni ta’minlashda muhimdir.