ALISHER NAVOIYNING “VAQFIYA” ASARI HAQIDA. - Abdullayeva Muazzam (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Vaqfiya” asari asosida uning ijtimoiy hayotdagi o‘rni, davlat arbobi sifatidagi faoliyati, xalq farovonligi yo‘lida amalga oshirgan xayriya ishlari, vaqf mulklarining huquqiy va iqtisodiy asoslari tahlil qilinadi. Asarda Navoiyning jamiyat taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi, vaqf tizimini mukammal tashkil etishdagi yondashuvi hamda ijtimoiy adolat haqidagi qarashlari yoritiladi.