XX ASRNING 70-90 YILLARNING O‘RTALARIDA SAUDIYA ARABISTONINING ICHKI SIYOSIY RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - K.S. Azimov; A.T. Jamolov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 1970–1990-yillarning o‘rtalarida Saudiya Arabistonining ichki siyosiy rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mamlakatda monarxik boshqaruv tizimining mustahkamlanishi, siyosiy hokimiyat va diniy institutlar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar, neft omilining davlat siyosati va ijtimoiy barqarorlikka ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, qirol Faysal, Xolid va Fahd davrlarida amalga oshirilgan siyosiy va ijtimoiy-iqtisodiy islohotlarning mazmuni, 1979-yil Makka voqeasi hamda mintaqaviy geosiyosiy jarayonlarning ichki siyosatga ta’siri tahlil etilgan. Maqolada Saudiya Arabistonining “diniy-monarxik modernizatsiya modeli” ushbu davrda qanday shakllangani va uning keyingi taraqqiyot uchun yaratgan poydevori asoslab berilgan.