ШУКУР ХОЛМИРЗАЕВ ВА XЕРМАН ХЕССЕ ИЖОДИДА ОДАМ ВА ТАБИАТ КОНЦЕПЦИЯСИ: ПОЭТИК МАҲОРАТ ВА ФАЛСАФИЙ ЙЎНАЛИШ - Мансурова Шахло (TADQIQOTLAR, 2025)
АННОТАЦИЯ Мақолада ўзбек ёзувчиси Шукур Холмирзаев ва немис ёзувчиси Xерман Хессе ижодида одам ва табиат муносабатининг бадиий ва фалсафий ифодаси таҳлил этилган. Муаллифлар асарларида табиат образининг инсон руҳияти билан боғлиқлиги, унинг маънавий камолотдаги ўрни ҳамда адабий поэтикадаги функцияси ёритилади. Тадқиқотда қиёсий-таҳлил, герменевтик ва структуравий методлардан фойдаланилган.