O’TKIR VA SURUNKALI BUYRAK ETISHMOVCHILIGI - Xo’jamberdiyeva Yulduzxon Ne’matovna (TADQIQOTLAR, 2025)
O’tkir va surunkali buyrak etishmovchiligi O’tkir buyrak yetishmovchiligi, shuningdek, o’tkir buyrak shikastlanishi (OBS) yoki o’tkir buyrak yetishmovchiligi (OBY) deb ham ataladi, bu buyrak funktsiyasining to’satdan va tez pasayishi bo’lib, organizmda chiqindilar va suyuqliklarning to’planishiga olib keladi. Bu holat soatlar yoki kunlar davomida yuzaga kelishi mumkin va organizm funktsiyalarini sezilarli darajada buzishi mumkin. O’tkir buyrak yetishmovchiligining sabablari, alomatlari, tashxisi va davolash usullarini aniqlash va tushunish samarali davolash va tiklanish uchun juda muhimdir.