BOZOR IQTISODIYOTI SHAROITIDA RESURSLARDAN SAMARALI FOYDALANISH MUAMMOLARI - Sharipova Umida Ismoilovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bozor iqtisodiyoti sharoitida resurslardan samarali foydalanish masalasi bugungi kunda jamiyat taraqqiyotining eng muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Bu masala, ayniqsa, madaniyat va san’at sohalariga, xususan, rassom- grafiklar faoliyatiga bevosita taalluqlidir. Rassom-grafiklarning kasbiy tafakkurini shakllantirish jarayonida iqtisodiy bilimlar va zamonaviy yondashuvlarni chuqur o‘zlashtirish, ularni amaliyotga samarali tatbiq etish – zamonaviy san’at va madaniyat taraqqiyoti uchun muhim omilga aylanib bormoqda.