OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BARTARAF ETISHDAGI MUAMMO VA YECHIMLARNI TAHLILI ASOSIDA OLDINI OLISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Ergashev Anvar Ashrafovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ommaviy tartibsizliklarning kelib chiqish sabablari, ularni bartaraf etish jarayonida kuzatiladigan tizimli muammolar va xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha yondashuvlar evolyutsiyasini kompleks tahlil qiladi. Tadqiqot doirasida profilaktika tizimi, raqamli monitoring, jamoatchilik bilan hamkorlik, huquq-tartibot organlarining o‘zaro integratsiyasi, psixologik omillar va tezkor boshqaruv mexanizmlarining samaradorligi o‘rganiladi. Maqola ommaviy tartibsizliklarni oldini olish jarayonida zamonaviy xavfsizlik konsepsiyalarining qo‘llanilishi va ularning amaliy natijalari bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflarni o‘z ichiga oladi.