BUXGALTERIYA MA’LUMOTLARIDAN FOYDALANISH VA ULARNING QARORLAR QABUL QILISHDAGI ROLI - G.A.Djumayeva (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada buxgalteriya ma’lumotlarining xo‘jalik yurituvchi subyektlar faoliyatidagi o‘rni, ularning boshqaruv va strategik qarorlar qabul qilishdagi ahamiyati yoritilgan. Moliyaviy va boshqaruv hisobida shakllanadigan axborotlarning turlari, foydalanuvchilari hamda qaror qabul qilish jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, buxgalteriya ma’lumotlarining ishonchliligi va dolzarbligi qarorlar sifatiga ta’sir etuvchi asosiy omil sifatida baholangan.