NATYURMORT KOMPOZITSIYASINI TUZISHDA GEOMETRIK SHAKLLARNING O‘RNI - Moʻminova Marjona Shamsiddinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada natyurmort kompozitsiyasini tuzishda geometrik shakllarning tutgan o‘rni va ularning tasviriy san’atdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqotda geometrik shakllar asosida buyumlarni joylashtirish o‘quvchilarning fazoviy tasavvuri, kompozitsion tafakkuri va estetik didini rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Zamonaviy tasviriy san’at ta’limida natyurmort ishlash jarayonida geometrik shakllardan ongli foydalanish ijodiy faoliyat samaradorligini oshirishi asoslab beriladi.