MAHSULOT ISHLAB CHIQARISH JARAYONIDA MAHSULOT TANNARXINI KAMAYTIRISH HAMDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Jumaqulov Temur (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mahsulot ishlab chiqarish jarayonida mahsulot tannarxini kamaytirish hamda ishlab chiqarish samaradorligini oshirish bugungi kundagi eng dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Bozor iqtisodiyoti sharoitida raqobatning keskinlashuvi, resurslarning chegaralanishi, hamda zamonaviy ishlab chiqarish texnologiyalarining jadal rivojlanishi korxonalardan o‘z faoliyatini takomillashtirishni, ishlab chiqarish tannarxini minimal darajada ushlab turishni talab etmoqda. Tannarx – bu mahsulot ishlab chiqarishga ketgan to‘liq xarajat bo‘lib, u ishlab chiqarish xarajatlarini boshqarishda va yakuniy mahsulot narxining bozordagi raqobatbardoshligini belgilashda katta ahamiyatga ega.