MAHSULOT ISHLAB CHIQARISHDA RESURSLARDAN SAMARALI VA TEJAMKOR FOYDALANISH USULLARI - Jumaqulov Temur (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ishlab chiqarish jarayonida resurslardan samarali va tejamkor foydalanish bugungi kunda har qachongidan ham muhim ahamiyat kasb etmoqda. Iqtisodiy rivojlanishda resurslarning cheklanganligi, ishlab chiqarish hajmining o‘sishi va iste’mol talabi ortib borayotgani sharoitida resurslardan oqilona foydalanish muammosi ko‘pchilik davlatlar va korxonalar oldida dolzarb masalaga aylangan. Har qanday ishlab chiqarish subyekti o‘z faoliyatida asosiy maqsad qilib mahsulot tannarxini imkon qadar pasaytirishni, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirishni va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishni belgilaydi. Bularning barchasiga erishish uchun esa eng avvalo ishlab chiqarishda mavjud bo‘lgan resurslarni tejamkorlik bilan sarflash, zamon talablariga mos innovatsion yechimlardan foydalanish, ishlab chiqarish texnologiyalarini uzluksiz takomillashtirish talab etiladi.