TIL VA JAMIYAT O‘RTASIDAGI O‘ZARO ALOQADORLIKNING LINGVISTIK TAHLILI. - Yorqulov Quvonchbek Ikrom o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Til — insoniyatning eng qadimiy va murakkab ijtimoiy hodisalaridan biridir. U nafaqat aloqa vositasi, balki ijtimoiy ong, milliy madaniyat va tafakkurning ifodasi sifatida ham muhim ahamiyat kasb etadi. Jamiyat tildan foydalangan holda o‘z ijtimoiy tajribasini, ma’naviyatini hamda tarixiy merosini avloddan avlodga yetkazadi. Shu bois til va jamiyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik tilshunoslik fanining muhim tadqiqot yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi.