МУСИҚА САНЪАТИДА РОМАНТИЗМ ОҚИМИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Рахмонов Улуғбек Каримович; Каримова Ирода Қосимжон қизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада мусиқа санъатида романтизм оқимининг ўзига хос хусусиятлари, ХVIII аср охири ва ХIХ аср давомида Европа мусиқа санъатида шаклланган романтизм оқимининг ўзига хос бадиий-эстетик ва мусиқий хусусиятлари илмий асосда таҳлил қилинади.