OʻZBEKISTONDA MUSIQA TAʼLIMI VA UNING RIVOJLANISHI - Bobojonova Zeboxon Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Musiqa taʼlimi Oʻzbekistonda maʼnaviy va madaniy rivojlanishning muhim qismi hisoblanadi. Ushbu maqolada mamlakatdagi musiqa taʼlimining tarixiy rivojlanishi, zamonaviy taʼlim jarayonidagi yondashuvlar, metodik va texnologik yangiliklar hamda musiqiy kompetensiyani shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada musiqa taʼlimi sohasidagi muammolar, innovatsion usullar va kelajakdagi istiqbollar ko‘rib chiqiladi.