QO‘QON XONLIGIDA BOSHQARUV TIZIMI - Otajonov Sarkorbek Xudoberdi o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur tezisda Qo‘qon xonligida shakllangan boshqaruv tizimi, uning markaziy va mahalliy tuzilmalari, mansabdor shaxslarning vazifalari, harbiy va moliyaviy boshqaruv xususiyatlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot xonlik boshqaruvi tarixiy kontekstida o‘rganilib, uning O‘rta Osiyo davlat boshqaruvi taraqqiyotidagi o‘rni yoritiladi.