BANK XIZMATLARINI RAQAMLASHTIRISHNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Xolikulov O'ktam Abdumuminovich; Abdullayeva E’zoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada bank xizmatlarini raqamlashtirish jarayonining nazariy asoslari hamda uning iqtisodiy samaradorligi masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida raqamli bank xizmatlarining turlari, ularning bank faoliyatiga ta’siri hamda iqtisodiy samaradorlikni oshirishdagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston bank tizimida raqamlashtirish jarayonining hozirgi holati, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari bank xizmatlarini rivojlantirish, xarajatlarni kamaytirish va mijozlarga xizmat ko‘rsatish sifatini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqish imkonini beradi.