AXBOROTNI KOMPYUTERDA TASVIRLASH - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; Abdullajonova Dilfuzaxon To’lqinjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada axborotli jarayonlar; sanoq sistemalari va uning turlari; axborotni sanoq sistemalari yordamida kodlash; sonli, matnli, grafik audio va videoxabarlarning kompyuterda tasvirlanishi haqida malumotlar va axborotning dolzarbligi keltirilgan. Kompyuter texnologiyalarida axborotni aniq va ishonchli tasvirlashning ahamiyati, axborot tizimlarining samaradorligi hamda raqamli qurilmalarda ma`lumotni qayta ishlashning asosiy tamoyillari tahlil qilinqdi.