BUDJET SOLIQ SIYOSATI BARQARORLIGINI TAMINLASH YO’NALISHLARI - Saydxodjayeva Nigoraxon Ibaydullaevna; Muydinov Paxlavon Abdumajid o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada budjet–soliq siyosati barqarorligini ta’minlashning nazariy asoslari va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Maqolada budjet va soliq siyosatining makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni, davlat moliyasini samarali boshqarish mexanizmlari hamda fiskal intizomni mustahkamlash yo‘nalishlari yoritilgan. Shuningdek, soliq tizimini takomillashtirish, soliq yukini optimallashtirish, budjet daromadlari va xarajatlari muvozanatini ta’minlash, davlat qarzini oqilona boshqarish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada xalqaro tajriba va O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan budjet–soliq islohotlari asosida ilmiy xulosalar shakllantirilib, fiskal siyosat barqarorligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari davlat moliyaviy siyosatini takomillashtirish va iqtisodiy o‘sishni barqaror ta’minlash jarayonida ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.