MA ’ LUMOTLAR ILOVALARI BILAN ISHLASH TEXNOLOGIYALARI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Madaminova Kibriyoxon Baxriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu tezis Ma’lumotlar ilovalari bilan ishlash texnologiyalarining mazmuni va ahamiyatini yoritishga bag‘ishlangan. Unda ma’lumotlarni yig‘ish, saqlash, qayta ishlash, tahlil qilish va taqdim etish jarayonlari hamda bu jarayonlarda qo‘llaniladigan zamonaviy dasturiy vositalar haqida tushuncha beriladi. Shuningdek, ma’lumotlar bazalari, bulutli texnologiyalar va axborot xavfsizligining o‘rni ochib beriladi. Mavzu ma’lumotlar ilovalaridan samarali foydalanish orqali ish jarayonini tezlashtirish, aniqlikni oshirish va to‘g‘ri qarorlar qabul qilish imkoniyatlarini ko‘rsatib beradi.