BOSHLANG‘ICH TA’LIM JARAYONIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING O‘QUVCHILAR BILISH FAOLLIGIGA TA’SIRI - Shukurova Gulnozaxon Mashrabboy qizi; Bakiyeva Muhabbatxon Kamoliddinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanishning o‘quvchilar bilish faolligiga ta’siri ilmiy-tahliliy jihatdan ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda raqamli vositalar o‘quvchilarning qiziqishi, mustaqil fikrlashi, faol ishtiroki va bilimlarni ongli ravishda egallashini oshirishdagi samarasi yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalardan samarali foydalanish shart-sharoitlari va pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqola boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari va pedagoglarga amaliy tavsiyalar beradi.