BIOLOGIYA TA’LIMIDA INTEGRATIV YONDASHUV VA BINAR MASHG’ULOTLARNI TASHKIL ETISH METODIKASI - Ibodova Mahfuza Namozovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: maqolada biologiya ta’limida integrativ yondashuv va binar mashg‘ulotlarning nazariy-metodik asoslari, ularning didaktik imkoniyatlari hamda ta’lim jarayoniga joriy etish mexanizmlari tahlil etilgan. Integratsiyalashgan ta’lim biologiya fanining boshqa fanlar bilan uzviy bog‘liqligini ta’minlash orqali ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qilishi ilmiy jihatdan asoslangan. shuningdek, biologiya fanini o‘qitishda integrativ yondashuv va binar mashg‘ulotlarni qo‘llash samaradorligini aniqlash maqsadida akademik litseylarda o‘tkazilgan tajriba-sinov ishlari natijalari tahlil qilingan.